Skip to main content
haluton_munatoti_kavyt_kaneli_22-12-16

Totta munassa ja muna totissa

Jos meinaa jouluvalmisteluissa mennä käpy(rauhanen) sijoiltaan, eikä missään näy kasseja täynnä lahjoja, voi mieli rauhoittua makoisalla munatotilla. Sen keittely voi olla meditatiivistakin. Ja samalla voi jostain älylaitteesta katsoa ihanan älytöntä Pete Parkkosta, joka vispaa tukkaa ja keikuttaa kankkua kuin Britney Spears ja Christina Aguilera parhaina päivinään.

Totta munassa ja muna totissa, ota muna käteen ja vispaa.

Maukasta joulua!

**********************************************

Totia kahdelle (kävynmenetystilanteessa toisinaan yhdelle)
7 dl täysmaitoa
ripaus suolaa
1-2 dl sokeria (riippuen siitä, kuinka makeasta tykkää)
3 kanelitankoa
1 vaniljatanko
0,5-1 appelsiinin kuorta raasteena (oman maun mukaan, myös lime ja sitruuna sopii)
muskottipähkinää oman maun mukaan
5 munaa
2,5 dl kuohukermaa
0,75-1 dl rommia (riippuen siitä, kuinka vahvasta tykkää)

Sekoita maito, suola ja noin 1-1,5 dl sokeria, keitä miedolla lämmöllä, lisää kanelitangot ja halkaistu vaniljatanko (raaputa myös vaniljansiemenet tangosta maitoseokseen), osa muskottipähkinästä sekä raastettu valitsemasi sitrushedelmän kuori. Keittele keskilämmöllä noin 10 min, kunnes sokeri on sulanut ja seos saanut kanelin ja vaniljan makua. Jätä seos jäähtymään.

Vaahdota munankeltuaiset isossa kulhossa vatkaimella, kunnes ne ovat vaaleankeltaista vaahtoa. Lisää varovasti yksi mukillinen hieman jäähtynyttä maito-sokeriseosta keltuaisvaahtoon. Lisää varovasti käännellen keltuais-maito-sokeriseos maito-sokeriseokseen. Keittele jälleen keskilämmöllä koko ajan sekoitellen (esim. puuhaarukalla), kunnes seos paksunee mukavasti (vähintään 5 minuuttia).

Siirrä sopivan paksuinen seos jäähtymään isoon astiaan (tiskien säästämiseksi: suunnittelemasi tarjoiluastia). Lisää rommi, kun seos on jokseenkin jäähtynyt. Anna maustua mielellään yön yli jääkaapissa.

Ennen tarjoilua vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri. Vaahdota kerma. Yhdistä valkuaisvaahto ja kermavaahto ja kääntele tasaiseksi seokseksi. Annostele laseihin, koristele muskottipähkinällä ja sitrushedelmän kuoriraasteella.

Nauti.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *