Skip to main content
haluton_woman_man_harem_150_dpi_07-07-16

Siitä se ajatus sitten lähti

Siitä se ajatus sitten lähti.

Talvella osallistuin paneelikeskusteluun, jossa käsiteltiin sallitun rajoja, suhteiden monimuotoisuuksia sekä mediaa ja kohuja, yhdessä ja erikseen. Kesken omaa lausettani oivalsin, että eihän vakavissa ympyröissä ole nyt oikein suotavaa todeta, että naisella voisi olla useampia kumppaneita.

Että voisi olla useampia kumppaneita yhtä aikaa, että voisi olla kumppaneiden haaremi. Että voisi olla tällainen järjestely ihan omasta halusta. Omasta tahdosta. Ihan omaehtoisesti. Ilman minkäänlaista uhriutumista, hyväksikäyttöä tai rajattomuutta. Ihan vaan tykkäisi, että olisi paljon seksiä ja kätevät järjestelyt.

Nuorena tyttönä pohdittiin ystävien kanssa ihan vakavasti ja tosissaan, että kuinka monta kumppania voisi olla yhtä aikaa kierrossa, ennen kuin olisi lutka. Absoluuttista lutkalukua emme tuolloinkaan pystyneet määrittelemään, mutta päädyimme kolmeen. Yhden vuorokauden sisällä kolme alkaisi olla niillä rajoilla, että lutka-leima alkaisi olla lähellä.

Asiaa kun tarkemmin jäi pohtimaan tuon talven tilaisuuden jälkeen, tuli sekä yksityisestä että julkisesta puheesta sellainen olo, että kyllä vaan. Meillä edelleen armon vuonna kaksituhatta ja kuusitoista on tilaa keskustella seksistä ja naisista. Himokkaasta ja halukkaasta, ihan tavallisesta naisoletetusta näkökulmasta.

Jostain syystä haluamme naisen vähän asettaa asemaan, jossa hän ei ole täysivaltainen tai ainakaan täysissä järjissään, jos kovasti seksi edellä kuvioissa kulkee. Jos siltä nyt sattuisi näyttämään, niin vähintään varhaisissa vuorovaikutussuhteissa on jotain työstettävää tai traumaa tässä puretaan. Huora-madonna ahdistusta nyt ainakin syntyy ja syndroomaa toisen jälkeen pukkaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *