Skip to main content
motorcyclechick2

Saako sitä kaveria panna

Vai oletteko kuulleet monta tarinaa siitä, että yhteinen Marttojen tapas-kurssi päätti seinään muuten hienon ystävyden.

Nuorena asiat ovat usein yksinkertaisia ja vähän kokemuksen positiivinen puoli on, että eipä sitä perspektiiviä juuri mihinkään asiaan ole, joten voi olla hyvällä mielin varma mielipiteestään. Yksi sellainen varmuus oli meidän piireissä, että kaverin mopolla ei ajeta.

Minkäänlaisessa intiimi- pari- seksi- tai muu suhteessa ei voinut olla, eikä edes voinut ajatella olevansa jonkun sellaisen henkilön kanssa, jonka kanssa joku kaveri oli ollut tai ajatellut olevansa em. suhteessa tai sen kaltaisessa toiminnassa. Tähän aavistuksen rajoittavaan normistoon kuului kaikenlainen intiimipoliittinen toiminta haaveilusta hässimiseen. Ihminen oli varattu ja leimattu jonkun omaksi ja siihen ei lojaali ystävä koske.

Paitsi, että toiminta muistuttaa karjan polttomerkitsemistä, tulee siitä väkisinkin mieleen ihmisen omistamisen mahdollisuus, kohteen tahdon ohittaminen sekä tietysti seksin (ja/tai muun hiplaamisen) ainutkertaisuus ja pelivehkeitä kuluttava voima. Kerran käytetty ei enää kaveripiirissä kelpaa. Onneksi nykyään kierrätysaate on vahvempi!

Otsikon kysymykseen liittyy myös romanttisen rakkauden ja seksin niputtaminen yhteen ulottuvuuteen. Seksi kuuluu vain ja ainoastaan Erityisen Tärkeään (ja kahdenväliseen) suhteeseen ja kaverit ovat eri sektorissa. Friend zonessa. Eikä siinä mitään väärää ole – saa omaan seksiinsä tarjota yksinoikeuden kenelle tahansa tai ei kenellekään. Itsestäänselvyytenä normien pitäminen sen sijaan on ihan höhlää ja laiskaa ajattelua. Seksistä ja normeista kattavasti puhuu Hesarissa ja omassa blogissaan seksikollega Paalanen, joten siihen en tässä yhteydessä uppoa.

Monesti kuulee kaduilla myös puhuttavan, että seksiä ei kaverin kanssa haluta harjoittaa, koska ystävyys on niin arvokasta, että riskiä sen menettämisestä ei haluta ottaa. Hmm? Voisiko olla niin, että himo, seksitoiminta, rakkaus, romantiikka, ihastuminen, ystävyys ja toveruus kulkevat ihan eri raiteilla ja risteävät joidenkin henkilöiden kanssa aikajatkumon jossain kohdassa satunnaisessa järjestyksessä? Onhan sitä mahdollista kaikkea muutakin ystävien kanssa harrastaa, ilman, että aina tästä iäsyyteen tarvitsee harrastaa, tai että kerran kokeiltiin, ei toiminut, no nyt on sitten kaikki pilalla. Vai oletteko kuulleet monta tarinaa siitä, että yhteinen Marttojen tapas-kurssi päätti seinään muuten hienon ystävyden. Kerran kokeiltiin yhdessä vispata ja kuullottaa, sitten olikin kaikki pilalla.

Joidenkin kavereiden kanssa on ihan mainiota panna, koska siinä risteää ystävyys ja himo. Toisen kanssa ei, eikä tarvitse. Jonkun ihmisen kanssa yhdistyy ystävyys ja romanttinen rakkaus, mutta himo tai aktin aloituskyky siitä puuttuu. Monen kohdalla kyseeseen tulee: panisin, jos se vaan mitenkään olisi soveliasta jokaisen asianosaisen mielestä.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *