Skip to main content
haluton_paituli_yokkari_09-08-16_fb_nettireso

Paitulit, miksi?

Uskon että naiset pystyvät tässä maailmassa mihin vain, paitsi jos hukkaavat mojonsa ja itsevarmuutensa tuohon kaupoissa vallitsevaan paitulihelvettiin.

Olen ollut pitkään laiska sosiaalisen median kanssa, mutta ajoittain tulee joku hepuli, joka ajaa kirjoittamaan. Tänään olen äimistynyt aiheesta suomalaiset yövaatteet. Naisten yöpaidat, tarkkaan sanottuna. Jo paljastetun iloisen perheuutisen johdosta olen nyt marraskuuhun asti tilanteessa, jossa masu kasvaa kovempaa tahtia kuin valtion velka. Entisestä vaatevarastosta mahtuu päälle enää matkalaukullinen, joka on sinänsä kätevää, koska pakkaaminen on tehty viikoittain itsestään valmiiksi. MUTTA. Huomatessani yhtäkkiä huolella valittujen yöpaitojeni muistuttavan paraikaa lähinnä epäsäädyllisiä ja turhan tuulisia postimerkkejä, oli pakko akuutisti raahautua uuden tuotteen kiilto silmissä lähimpään kauppakeskukseen. 

Ideapark, Suomen kolmanneksi suurin ja 91 712 liiketilaneliötä käsittävä kompleksi, ei kolmen tunnin metsästyksen jälkeen onnistunut tarjoamaan kuin ei-oota ja pahan mielen. En syytä paikkaa, uskon että kyseessä on laajempi fennoprobleema. Kenelle täällä pitää valittaa, jos on kasvanut ulos Snoopy-hahmoista kaksitoistavuotiaana ja ei halua verhota kroppaansa tuotteeseen, jonka hintalapussa lukee ”paituli”? Olen jo tottunut silkkiä kysyttäessä hämmästyneeseen ”mutta eihän nyt ole joulu” -kommenttiin (WTF?), mutta hiostava ja itsestäänsyttyvä satiinikin olisi kelvannut tässä konkurssissa. Ei. Löytyy Karvista, Pokémonia ja Minionsia. Pinkkejä hassunhauskoja palloja, ”I hate Mondays-tekstejä” ja hymynaamoja. Joulu-kommenttikin tuli taas ilmoille, kun kyselin epätoivoissani mitä tahansa naiselta näyttävää yöpaitaratkaisua.

Jumalauta, joulu on kerran vuodessa ja yö tulee joka ilta. Ja sitten itketään, että syntyvyys on kovassa laskussa, toisin kuin esim. Ruotsissa. Viimeksi kun tarkistin, naapurimaasta löytyi loistava ja sensuelli yöpaitavalikoima. Etelä-Euroopasta puhumattakaan, jossa puuvillaiset sohvan suojaksikin taittuvat yöteltat poltettaisiin häpeäroviolla. Seuraavan kerran kun moititte miestenne sukkasandaalicomboa, miettikääpä miltä hänestä tuntuu lähestyä virttynyttä Vilijonkka-yökkäriä ilta toisensa jälkeen. Uskon että naiset pystyvät tässä maailmassa mihin vain, paitsi jos hukkaavat mojonsa ja itsevarmuutensa tuohon kaupoissa vallitsevaan paitulihelvettiin. Tiedän mitä ostan ensimmäisenä, kun kone laskeutuu loppuviikosta ulkosuomalaiselle maaperälle. Ehkäpä kavereille kans, koska joulukin on näin kesän loputtua pian ovella. Ja valtion talous pitäisi saada nousuun tuottamalla uusia tehopakkauksia.

Kirjoittaja on nykyään ulkomailla asuva, Suomessa ajoittain vieraileva, seksikäs ja kaunis odottava äiti, joka haluaisi pukeutua olotilansa mukaisesti. Myös öisin. 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *