Skip to main content
haluton_rakkaus_ilmapallot_03-11-16

Onko pariamoria ihan pölyamorista ja polyamoria pop?

Kioskista tipahteli kiintoisaa informaatiota. Tiesitkö, että jopa 83 % maailman yhteisöistä hyväksyy monisuhteisuuden jossain muodossa. Monogamia on siis itse asiassa vähemmistön valinta.

“Jännää, että emme ole tottuneet monisuhteisiin, vaikka ihmissuhdekapinallisia on ollut olemassa aina”, vlogaa Kioskin Rakel Liekki.

Meistä on jännää, että emme ole tutustuneet monisuhteisiin, vaikka polyamorisia suhteita on ollut olemassa aina. Vielä jännempää on se, että olemme joskus kovin valmiita arvioimaan ja arvostelemaan muiden ihmisten suhdevalintoja.

On jokaisen oma asia löytää omasta mielestä ja kehosta vastauksia siihen, millainen “amoria”, suhde ja suhteellisuus, itselle sopii. Se, mikä sopii sinulle, on sinulle sopivaa. Kun olet löytänyt itsesi sellaisena, kuin olet nyt, on mahdollista löytää myös sellainen suhteen muoto, joka itselle sopii. Ja ihminen tai ihmiset, jotka ovat riittävän onnellisia riittävän samaan tapaan raamitetussa suhteessa.

Ihan helppoahan itsensä löytäminen ei ole, varsinkin jos normin ulkopuolelle kurkistaminen ei tunnu tutustumisen arvoiselta. Joskus voi olla häkellyttävää huomata, että ollakseen onnellinen suhteessa, tarvitsee ensin olla onnellinen itsensä kanssa. Tämä työ kannattaa itsensä kanssa tehdä. Bonuksena asian pohtimisen myötä tulee todennäköisesti lisääntynyt ymmärrys siitä, että monenlaiset suhteet ovat ok. Kukin olkoon onnellinen omalla tavallaan.

Eli. Monogamiassa eläminen on ok. Polyamoria on ok. Se, mistä on hyvä pyyhkiä pölyt, on “ok” tai “ei ok” –tyyppiset leimat suhteista, jotka ovat erilaisia, kuin itsellä. Rakkautta, ihmiset, rakkautta. Sitä toivomme teille kaikissa sopivissa muodoissa. Ja paljon.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *