Skip to main content
haluton_pariterapia_pyyhkeet_viinilasit_09-09-16_nettireo

Milloin sinne parisuhdeterapiaan kannattaa oikein mennä?

Milloin sinne parisuhdeterapiaan kannattaa oikein mennä?

Silloin, kun suhteessa on ilmennyt ongelmia? Silloin, kun toinen haluaa erota? Silloin, kun tuntuu, että rakkaus ja intohimo ovat kadonneet? Silloin, kun tuntuu, että toinen ei rakasta yhtä paljon? Silloin, kun toinen iltaisin heiluttelee vuoroin pinkkiä, vuoroin kimaltavaa ja vuoroin mustaa dildoa ja itse tekisi mieli vetää säkki silmille – ei SM-seksin toivossa vaan siksi, ettei näkisi niitä kaaam-mo-tuuuk-siaaaa. Mielellään enää iii-kii-nää. Vai silloin, kun kaikki on hyvin?

Vastaan kaikkiin kohtiin kyllä. Erityisesti vastaan kyllä viimeiseen kohtaan.

Suhteessa kun on biologisesti vääjäämättä alkuhuuma. Huumalle tunnusomaista on, että se laantuu. Suhteen tarkoitus ei ole laantua. Sen tarkoitus on kulkea suhteessa oleville sopivaa vuoristorataa tai patjapomppurataa, hauskasti, antoisasti, rakkaudellisesti, intohimoisesti. Myös laantuneen alkuhuuman jälkeen.

Miten se on mahdollista?

No. Esimerkiksi hyödyntämällä pari- tai seksuaaliterapian ammattiosaajaa suhteen ja suhteessa olevien valmentajana. Toki samat asiat on mahdollista kommunikoida kahden (tai kolmin jne – kuinka monta osallista suhteessanne onkaan) kesken, vaikkapa jokainen vuorollaan keskustelua fasilitoiden ja vuorovaikutusta ohjaten. Ja osalla varmaan se keskustelu käy ihan luonnostaankin.

Väitänpä, että suurella osalla näin ei kuitenkaan ole. Siksi olen vankasti “ammatticoachauksen” kannalla.

Pariterapiassa ollaan ihanasti ihan puolueettomalla maaperällä. Sellaisella turvallisella pinnalla, jolla uskaltaa sanoa toisesta sekä hyviä asioita potenssiin kymmenen että kehityskohteita potenssiin kymmenen. Ja mikä tärkeintä, omia toiveita, tavoitteita ja ärsytyksiä potenssiin kaksikymmentä (vähintään).

Ja kun joku on läsnä meille ja me olemme läsnäoloon halunneet panostaa, olemme itsekin enemmän läsnä itsellemme ja toisillemme.

Pariterapiassa joku on läsnä meille, ollakseen läsnä meille ja kysyäkseen meiltä, mikä meillä on hyvin ja mikä voisi olla paremmin. Ja kun joku on läsnä meille ja me olemme läsnäoloon halunneet panostaa, olemme itsekin enemmän läsnä itsellemme ja toisillemme.

Oi autuutta! Jos mietitte, mitä ostaa tuparilahjaksi yhteenmuuttaneille, joilla on jo Arabiat, maidonvaahdottimet ja samppanjacoolerit: ostakaa lahjakortti pariterapiaan. Rakkaus- ja intohimovakuudeksi ja niiden lisäämiseksi. Ostakaa itse asiassa lahjakortti silloinkin, kun kaapeista puuttuvat Arabiat ja sängystä pellavalakanat. Rakkaus ja intohimo vievät kuitenkin ne tärkeiden asioiden ykköspaikat minkä tahansa suhteen prioriteettilistalla.

Sitä paitsi. Joskus saattaa käydä niinkin, että jos sitä olisi vaikka ammattiviestijä jos sitä olisi luulleensa kuulleensa ihan oikein ja haastatelleensa poikaystävän mieltymykset jo suhteen ensimetreillä, saattaa toive-, tavoite- ja kieltolistalta tulla vastaan yllätyksiä. Niissä tilanteissa parasta on kasvattaa molempien ymmärryksiä. Ja ymmärryksen itujen kasvattaminen saa ihanasti vauhtia sen asiansa osaavan ammattilaisen ohjauksessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *