Skip to main content
haluton_kukat_mehilaiset_oscarit_02-10-16

Kukat, mehiläiset, seksi ja Oscarit

Maiju Parviaisen Helsingin Sanomissa 1.10.2016 julkaistu mielipidekirjoitus on herättänyt keskustelua haluamisesta, sen puutteesta ja “haluvallasta”.

Tänään nimimerkki “Onnellinen mies” kertoo pelastaneen itsensä, puolisonsa ja lapset muuttamalla pois ja hakemalla avioeron suhteesta, joka oli muuttunut muutamassa kuukaudessa puolisosta johtuen seksittömäksi.

Psykologi Virpi Lahtiharju taas mieltää seksin toimivan erinomaisena energialähteenä ja vakituisen parisuhteen antavan mahdollisuuden asettua oman seksuaalisuuden ja läheisyyden tarpeen äärelle yhdessä toisen kanssa.

Totta, että seksuaaliseen vapauteen ja oikeuteen olla ihminen ja ilmentää ihmisyyttään kuuluu myös vapaus olla haluamatta. Totta, että seksittömässä liitossa, varsinkin, jos ja kun asiasta ei voida keskustella, ei kannata kitua, jos ja kun seksi on itselle tärkeää. Totta, että itse haluttu seksi antaa energiaa.

Kolme erilaista mielipidettä, jotka kaikki ovat totta mielipiteensä ilmaisseille itselleen.

Se, millaisista elementeistä oman onnesi koostat ja kuinka suurta roolia seksi ja seksuaalisuus elämässäsi näyttelevät, on sinun päätöksesi. Olet omasta elämästäsi kertovan elokuvan tuottaja, ohjaaja ja pääosan esittäjä.

”Oscar for this movie goes…to you!”

Ihan parasta ehkä olisi, jos siitä, millaisista elementeistä se oma onni seksin ja seksuaalisuuden osalta rakentuu, keskustelisi ja sitä miettisi ihan ensin itsensä kanssa. Tietäessään, mitä haluaa ja keiden kanssa, auttaa kohti tuloksekkaita keskusteluja heidän kanssaan, keiden kanssa haluaa.

Seksuaalisuus kehittyy ja muuttuu meillä ihmisillä luontevasti koko elämämme ajan. Mikä on sinulle tärkeää tänään? Minkä uskot olevan sinulle tärkeää huomenna? Miten toimien ja ajatellen koet seksin saralla sinulle tärkeitä asioita? Miten teet sen siten, että arvostat ja hyväksyt itsesi sellaisena, kuin olet ja samalla, arvostat ja hyväksyt muut sellaisena, kuin he ovat?

Miten ajatellen ja toimien päädyt tilanteeseen, jossa “Oscar for this movie goes…to you!”?

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *